Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dzis meczacy dzien... gimnazjalne probne itp, do tego 3 godziny orlika, stad tez zjadlem wieksza ilosc wegli niz zwykle, na razie sama zmiana nawykow ktore przybieraly czasem zla forme na masie zaskutkowaly zmiana na lepsze I lepiej sie czuje, dieta wygladala mniej wiecej tak 1. 5 jajek + 50g boczek + 10g olej kokosowy 2. Kurczak piers 250g ryz [...]
wszystko zależy od tego jakie masz sumienie %-) Jak smażyć to na olejach rafinowanych, najbezpieczniej - kokos, smalec, masło klarowane, łój, oliwa rafinowana, rzepak rafinowany. Chude ryby jak najbardziej, z tłustymi trzymałbym się jak najnizszych temp obróbki;-)
Jak długo jesteś na tej kaloryczności? Skupiłabym się na "oczyszczeniu" miski, urozmaiceniu tego. Tłuste mięsa, ryby, do tego jakiś olej kokosowy, orzechy, awokado, masło klarowane, ograniczyłabym nabiał. Rodzynki wymień na świeże owoce, więcej warzyw. Sylwetka bardzo fajna, możesz spokojnie jeszcze trochę "posiedzieć" na masie, ale wdrążyć [...]
[...] że robisz sam, sklepowe najczęściej mają małą tablicę Mendelejewa. Olej słonecznikowy do wywalenia. Majonez też. Brakuje jakiejś ryby, tłustego kawałka mięśa, samą kurą żyjesz, warto dodać jakiś olej lniany, olej kokosowy, orzechy, awokado, można też masło klarowane wrzucić. Urozmaić to, wrzuciłam do wglądy ściągi, korzystaj z tych produktów.
Ewentualnie innymi źródłami kwasów tłuszczowych: olej kokosowy, wiórki, masło klarowane, tłuste ryby, tłuste mięsa. Pamiętaj, że nie liczy się co do dnia a w dłuższej perspektywie czasu. Gdyby każdy miał liczyć dokładnie poszczególnie dni, to można ogłupieć.
ajajze- najlepiej smalec, masło klarowane i olej kokosowy jaga1708- z moich obserwacji wynika, że to kwestia czystej miski bogatej w witaminy, minerały i takie różne inne ;-)
Ja mam z kolei następujące pytania: Na jakim tłuszczu najlepiej smażyć, i ile warte jest masło klarowane z Mlekovity? ;P Zmieniony przez - vacerrosa w dniu 2015-01-22 17:25:25
To byl bardzo dziwny weekend, nic wedlug planu. Sob, 28/01 mialo byc DT a wyszlo DNT Za kazdym razem kiedy probuje najpierw pozalatwiac sprawy i pozniej trenowac jakos nigdy nie docieram na silke. Udalo mi sie za to jakos powoli podbijac wegle. Grzeszna sobota w 2 lampkami wina i guacamole....ktore samo w sobie jest super, ale moze juz bez nachos. [...]
Nd, 19/02 DT Trening 1. MC 85% 1RM 5*3-5 83*5*5*5*5*4 Ciezko z tym...tak z grubej rury odrazu walic. Jakos nie moglam sie ustawic do martwego. Niby dobrze, ze ale jakos mniej idealnie. 2. Przysiad tylni 50% 1RM 4*15 40*15*15*15*15 Normalnie smiesznie z takim ciezarem, lekko. 3. Kompleks zakrok+ rdl na jednej nodze z hantla 10kg 3*12 Iiii jak [...]
[...] było gdy młoda bez problemu wykonała ćwiczenie 6 - no podpierała się jedną ręką ale ja tak usiąść to pomarzyć miska I jajka+mąka kokosowa+mąka ryżowa+jabłko II naleśniki gryczane+kura III naleśniki gryczane+kura+pasztet z soczewicy+ser żółty IV ryż+mięso mielone z indyka+ masło klarowane+banan Zmieniony przez - kessik w dniu 2015-09-14 21:54:35
kurze serduszka - kurze serduszka (dużo %-) ) - cebula - natka pietruszki - masło klarowane - sól, pieprz Co robimy? Myjemy serduszka, odcinamy to białe, kroimy w plasterki i myjemy jeszcze raz żeby wypłukac ze środka resztki krwi %-) . Cebulkę drobno siekamy, podduszamy chwilę na masełku, dodajemy serduszka, sól i pieprz i dusimy chwilę, aż będą [...]
Czarna fasola z pomidorami paczka czarnej fasoli 3 puszki pomidorów krojonych 6 ząbków czosnku 3 cebule masło klarowane świeża ostra papryczka słoiczek przecieru pomidorowego sól Dałam 2 i pół papryczki i wyszło bardzo pikantne, jeśli ktoś nie lubi można dać mniej, podobnie z czosnkiem. Fasolkę moczyłam prawie 2 dni, kilka razy zmieniając wode. [...]
[...] -100 g mięsa mielonego z chudej szynki wieprzowej -plaster koziego sera -przecier pomidorowy, kawałek papryki czerwonej i czerwonej cebuli -przyprawy (sol, pieprz, tabasco) -masło klarowane do smażenia Dynie przepoławiamy. Wydłubujemy pestki. Nagrzewamy piekarnik, około 180st. Paprykę i cebule podsmażamy na maśle klarowanym, dodajemy mięso, gdy [...]
Tłuszcze - na zimno lniany, oliwa z oliwek. Do obrobki termicznej - olej kokosowy,smalec, olej rzepakowy, masło klarowane. Ponadto tłuszcze które warto włączyc do diety - orzechy i migdały, awokado,ryby , poza tłuszczami tymi ktore wymienilem i dla wielu ludzi oczywiste sa tez tzw niewidzialne zrodla tluszczu. To tez np jajka,mleko,sery zółte, [...]